Het Koninklijk Concertgebouw
Wie zet 's nachts de sterren aan?
Als jij ’s avonds je ogen sluit, worden de sterren net wakker. Hoe komt het dat ’s nachts alles anders klinkt? Waar blijven de sterren als we ze niet zien? En het belangrijkste: wie zet ’s nachts de sterren aan? De magische kracht van de nacht: daarover gaat Amsterdam Sinfonietta’s muzikale avontuur voor kleuters en hun leerkrachten.
2022
 
Concertgebouworkest
Carnaval der Dieren
De brul van een leeuw ken je. En het geluid van een koekoek ook. Maar hoe klinkt de piano als er kangoeroes op dansen? Het carnaval der dieren werd meer dan honderd jaar geleden gecomponeerd door de Franse componist Camille Saint-Saens. Dit bijzondere muziekstuk bestaat uit 14 delen, waarin steeds een dier of fantasiefiguur centraal staat. 
April
12-13
Muziekgebouw
Buiten de Lijntjes
Op de ritmes en patronen van de minimal music-klassiekers van Steve Reich en James Tenney laten kinderen samen met Gerard een enorme tuin ontstaan. Er worden zaadjes gezaaid, bomen geplant en de bloemen zullen naar hartenlust bloeien. Een harmonieus concert, waar iedereen tóch lekker buiten de lijntjes kleurt!
Mei
28
Oorkaan
Sticks
HOE KLINKT OER? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten te gebruiken, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Je oren worden geopend voor geluiden die je nog nooit hoorde!
 
 
 
 
Juni
9-10
Nederlands Philharmonisch Orkest
Pluk van de Petteflet
Deze klassieker komt tot leven met de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De acteurs en -alleskunners- Diederick Ensink, Mark Haayema en noralie Jansen zorgen voor magische en hilarische momenten. 
 
Maart
15-16
Het Koninklijk Concertgebouw
Zing mee - Ik sta paf!
‘Ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag!’ Annie M.G. Schmidt wist wel hoe je kinderen aan het zingen moest krijgen. Duik ook in de wereld van Dikkertje Dap en Het beertje Pippeloentje. Ook De heks van Sier-kon-fleks is erbij. En De leeuw is los, en op weg naar het Amsterdamse Bos! Zing mee en laat iedereen paf staan!
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam