Mei
28
Oorkaan
Sticks
HOE KLINKT OER? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten te gebruiken, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Hoe je oren worden geopend voor geluiden die je nog nooit hoorde!
April
12-13
Muziekgebouw
Buiten de Lijntjes
Op de ritmes en patronen van de minimal music-klassiekers van Steve Reich en James Tenney laten kinderen samen met Gerard een enorme tuin ontstaan. Er worden zaadjes gezaaid, bomen geplant en de bloemen zullen naar hartenlust bloeien. Een harmonieus concert, waar iedereen tóch lekker buiten de lijntjes kleurt!
April
8-19
Het Koninklijk Concertgebouw
Zeven Sloten
Calefax gaat verhuizen naar een huis met zeven sloten. Maar waar is toch de zevende sleutel van het nieuwe huis? Via de aanstekelijke liedjes die de kinderen vooraf op school instuderen beleven de leerlingen een verhuizing en de gevoelens die daarbij komen kijken.
 
Januari
25
BIMHUIS
TAKATÁ TAKATÁ
In een magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoet een groep muzikanten de kleurrijke flamencodanseres Karen. Zij danst en stampt tot de vonken er vanaf spatten. Maar als de muziek stopt staat zij stil. De muzikanten willen haar weer tot leven wekken. Maar wat is ritme precies en hoe maak je dat samen?
Februari
16-19
Maart
4-5
De Nationale Opera
Goud!
Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje over een tovervis die al je wensen vervult. Het verhaal gaat over Jacob die met zijn vader en zijn moeder in een kuil onder een oude boom bij de zee woont. Op een dag vangt Jacob een hele bijzondere vis die zijn wensen zal vervullen als hij wordt teruggegooid in zee.
Oktober
19-20
Maart
4-5
Juni
9-10
Nederlands Philharmonisch Orkest
Pluk van de Petteflet
Deze klassieker komt tot leven met de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De acteurs en -alleskunners- Diederick Ensink, Mark Haayema en noralie Jansen zorgen voor magische en hilarische momenten. Dit concert is voor groep 1 t/m 3.
 
Maart
30
April
1
Concertgebouworkest
Peter en de Wolf
Peter is dapper en ongeveer acht jaar. Hij woont bij zijn opa. Samen met een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag van opa niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. En – zoals altijd in sprookjes – heeft hij honger. Wat er dan gebeurt, vertel ik nog niet, maar aan het eind loopt het gelukkig wel goed af…
November
20
Oorkaan
Vreemde Streken
HOE KLINKT HET ONBEKENDE? Trio Diamanda neemt je mee op een spannende muzikale reis. Ze vinden de nieuwste en gekste geluiden uit en keren de muziek binnenste buiten. Vreemde Streken is een theatrale ontdekkingstocht waarin drie strijkers de grenzen verkennen van hun instrument en de bijzondere wereld van muziek.
Februari
12
Oorkaan
Cellokrijgers
HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.
September
25
Muziekgebouw
Circus Charms
In dit Russisch circus gaat echt alles mis! Twee broers - Frank en René Groothof - rollen al zingend, spelend en ruziënd door de piste. Elke keer als ze een act willen aankondigen komt het circusorkest op. Het speelt stukken van Russische componisten die van alles uitprobeerden in hun muziek: harde klappen, vreemde akkoorden, spannende klanken. Dit concert is vanaf groep 4.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam