Mei
28
Oorkaan
Sticks
HOE KLINKT OER? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten te gebruiken, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Hoe je oren worden geopend voor geluiden die je nog nooit hoorde!
Online
 
 
 
De Nationale Opera
Een lied voor de maan
De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…? Dit concert is vanaf groep 4.
April
12-13
Muziekgebouw
Buiten de Lijntjes
Op de ritmes en patronen van de minimal music-klassiekers van Steve Reich en James Tenney laten kinderen samen met Gerard een enorme tuin ontstaan. Er worden zaadjes gezaaid, bomen geplant en de bloemen zullen naar hartenlust bloeien. Een harmonieus concert, waar iedereen tóch lekker buiten de lijntjes kleurt!
April
8-19
Het Koninklijk Concertgebouw
Zeven Sloten
Calefax gaat verhuizen naar een huis met zeven sloten. Maar waar is toch de zevende sleutel van het nieuwe huis? Via de aanstekelijke liedjes die de kinderen vooraf op school instuderen beleven de leerlingen een verhuizing en de gevoelens die daarbij komen kijken.
 
 
 
 
 
Juni
9-10
Nederlands Philharmonisch Orkest
Pluk van de Petteflet
Deze klassieker komt tot leven met de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De acteurs en -alleskunners- Diederick Ensink, Mark Haayema en noralie Jansen zorgen voor magische en hilarische momenten. Dit concert is voor groep 1 t/m 3.
 
2022
 
 
 
Concertgebouworkest
Peter en de Wolf
Peter is dapper en ongeveer acht jaar. Hij woont bij zijn opa. Samen met een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag van opa niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. En – zoals altijd in sprookjes – heeft hij honger. Wat er dan gebeurt, vertel ik nog niet, maar aan het eind loopt het gelukkig wel goed af…
 
 
Oorkaan
Cellokrijgers
HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam