Mei
27
BIMHUIS
Groove  Beest: Kruidkoek
Wat is eigenlijk een groove? En hoe bak je de lekkerste kruidkoek? Samen met de muzikanten wordt het recept van de kruidkoek tijdens het concert bepaald. Gaat er een softe gitaarlick in of toch liever een botte bassolo? Dit explosieve bandje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, gaat het samen met de klas ontdekken! Dit concert is vanaf groep 6.
Maart
29-31
Het Koninklijk Concertgebouw &
Nederlands Philharmonisch Orkest

Welkom bij het Orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
Februari
12
Oorkaan
Cellokrijgers
HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.
Maart
5
BIMHUIS
Groove  Beest: GreyHeads
Deze zes Rotterdammers spelen muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dit concert is vanaf groep 6.
Januari
15
BIMHUIS
Groove  Beest: Kika Sprangers Quintet
Kika Sprangers raakt iedereen met haar meeslepende composities vol melancholie, weelderige harmonieën en stevige grooves. Haar saxofoonspel is sterk beïnvloed door zangers. Maak in dit concert kennis met de composities van Kika en luister naar de verhalen die ze met haar saxofoon vertelt. Misschien componeer jij ook wel een verhaal! Dit concert is vanaf groep 6.
Maart
4-5
Maart
8-9
De Nationale Opera
Een lied voor de maan
De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…? Dit concert is vanaf groep 4.
 
April
9
Concertgebouworkest
Schilderijententoonstelling
De Russische componist Modest Moesorgski schreef dit werk na een bezoek aan een tentoonstelling van een van zijn kunstenaarsvrienden. Het bekendste deel genaamd promenade laat je heel goed voelen hoe het is om van het ene schilderij naar het andere te ‘kuieren’. Het werd een hit.
 
Januari
25
BIMHUIS
TAKATÁ TAKATÁ
In een magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoet een groep muzikanten de kleurrijke flamencodanseres Karen. Zij danst en stampt tot de vonken er vanaf spatten. Maar als de muziek stopt staat zij stil. De muzikanten willen haar weer tot leven wekken. Maar wat is ritme precies en hoe maak je dat samen?
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam