April
9
Concertgebouworkest
Schilderijtentoonstelling
De Russische componist Modest Moesorgski schreef dit werk na een bezoek aan een tentoonstelling van een van zijn kunstenaarsvrienden. Het bekendste deel genaamd promenade laat je heel goed voelen hoe het is om van het ene schilderij naar het andere te ‘kuieren’. Het werd een hit.
 
November
20
Oorkaan
Vreemde Streken
HOE KLINKT HET ONBEKENDE? Trio Diamanda neemt je mee op een spannende muzikale reis. Ze vinden de nieuwste en gekste geluiden uit en keren de muziek binnenste buiten. Vreemde Streken is een theatrale ontdekkingstocht waarin drie strijkers de grenzen verkennen van hun instrument en de bijzondere wereld van muziek.
Februari
12
Oorkaan
Cellokrijgers
HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.
September
25
MUZIEKGEBOUW
Circus Charms
Welkom in Circus Charms! Een Russisch circus waar echt alles mis gaat. Twee broers – Frank en René Groothof - rollen al zingend, spelend en ruziënd door de piste. Elke keer als ze een act willen aankondigen komt het circusorkest op. Het speelt stukken van Russische componisten die van alles uitprobeerden in hun muziek: harde klappen, vreemde akkoorden, spannende klanken.
Januari
15
BIMHUIS
Groove  Beest: Kika Sprangers Quintet
Kika Sprangers raakt iedereen met haar meeslepende composities vol melancholie, weelderige harmonieën en stevige grooves. Haar saxofoonspel is sterk beïnvloed door zangers. Maak in dit concert kennis met de composities van Kika en luister naar de verhalen die ze met haar saxofoon vertelt. Misschien componeer jij ook wel een verhaal! Dit concert is vanaf groep 6.
Mei
27
BIMHUIS
Groove  Beest: Kruidkoek
Wat is eigenlijk een groove? En hoe bak je de lekkerste kruidkoek? Samen met de muzikanten wordt het recept van de kruidkoek tijdens het concert bepaald. Gaat er een softe gitaarlick in of toch liever een botte bassolo? Dit explosieve bandje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, gaat het samen met de klas ontdekken! Dit concert is vanaf groep 6.
Maart
29-30
Het Koninklijk Concertgebouw
De componist en de koningin
Als je componist bent en er is iemand jarig, dan geef je natuurlijk... muziek cadeau! Maar wat als die iemand een koningin is? Dan kun je alleen de aller-, aller-, allermooiste melodie ooit geven. Probeer die maar eens te verzinnen. In dit concert weet een componist zich geen raad. Gelukkig zijn de musici er om hem te helpen.
Mei
19-21
Nederlands Philharmonisch Orkest
Welkom bij het orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
Januari
25
BIMHUIS
TAKATÁ TAKATÁ
In een magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoet een groep muzikanten de kleurrijke flamencodanseres Karen. Zij danst en stampt tot de vonken er vanaf spatten. Maar als de muziek stopt staat zij stil. De muzikanten willen haar weer tot leven wekken. Maar wat is ritme precies en hoe maak je dat samen?
Oktober
2
BIMHUIS
Groove  Beest: Mundus Quartet
Deze vier virtuoze muzikanten ontmoeten elkaar op het kruispunt van de Oude en de Nieuwe Wereld. Ze spelen en mixen muziek van de Zijderoute, het Middellandse Zeegebied, de Balkan en Brazilië. De kleurrijke soundscapes slepen je mee in hun watervlugge percussie en duizelingwekkende grooves.
Dit concert is vanaf groep 6. 
Maart
5
BIMHUIS
Groove  Beest: GreyHeads
Deze zes Rotterdammers spelen muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dit concert is vanaf groep 6.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam