Mei
27
BIMHUIS
Groove  Beest: Kruidkoek
Wat is eigenlijk een groove? En hoe bak je de lekkerste kruidkoek? Samen met de muzikanten wordt het recept van de kruidkoek tijdens het concert bepaald. Gaat er een softe gitaarlick in of toch liever een botte bassolo? Dit explosieve bandje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, gaat het samen met de klas ontdekken! Dit concert is vanaf groep 6.
Online
 
Het Koninklijk Concertgebouw &
Nederlands Philharmonisch Orkest

Welkom bij het Orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
 
 
Oorkaan
Cellokrijgers
HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.
 
Online
 
 
 
De Nationale Opera
Een lied voor de maan
De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…? Dit concert is vanaf groep 4.
 
2022
 
Concertgebouworkest
Schilderijententoonstelling
De Russische componist Modest Moesorgski schreef dit werk na een bezoek aan een tentoonstelling van een van zijn kunstenaarsvrienden. Het bekendste deel genaamd promenade laat je heel goed voelen hoe het is om van het ene schilderij naar het andere te ‘kuieren’. Het werd een hit.


 
 
 
BIMHUIS
Groove  Beest: GreyHeads
Deze zes Rotterdammers spelen muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dit concert is vanaf groep 6.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam