Het Koninklijk Concertgebouw
Rhythmix
Het symfonieorkest en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt…
2022
 
Concertgebouworkest
Romeo en Julia
Het beroemdste liefdesverhaal ooit is ongetwijfeld Romeo en Julia. Nadat ze elkaar ontmoet hebben krijgen ze al snel problemen, want hun Italiaanse families waren aartsvijanden. Het loopt slecht af voor Romeo en Julia, waardoor ze hét symbool geworden zijn van de onmogelijke liefde. In deze voorstelling komt het prachtige liefdesverhaal opnieuw tot leven, met een eigentijdse draai.
Vrij boeken
-
De Nationale Opera
Prinses Turandot
Prinses Turandot weigert te trouwen met elke man die haar een aanzoek doet. Zij geeft ze drie raadsels op en bij een fout antwoord gaat onherroepelijk hun kop er af. Op een dag arriveert een onbekende prins uit Perzie. Zal hij haar hart wel weten te veroveren? Ondersteund door docenten van De Nationale Opera
studeert de klas in een paar weken tijd een opera in.
 
Mei
27
BIMHUIS
Groove Beest: Kruidkoek
Wat is eigenlijk een groove? En hoe bak je de lekkerste kruidkoek? Samen met de muzikanten wordt het recept van de kruidkoek tijdens het concert bepaald. Gaat er een softe gitaarlick in of toch liever een botte bassolo? Dit explosieve bandje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, gaat het samen met de klas ontdekken! Dit concert is vanaf groep 6.
 
 
BIMHUIS
Groove Beest: GreyHeads
Deze zes Rotterdammers spelen muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dit concert is vanaf groep 6.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam