Maart
8-9
Het Koninklijk Concertgebouw
Rhythmix
Het symfonieorkest en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt…
April
16
Concertgebouworkest
Romeo en Julia
Het beroemdste liefdesverhaal ooit is ongetwijfeld Romeo en Julia. Nadat ze elkaar ontmoet hebben krijgen ze al snel problemen, want hun Italiaanse families waren aartsvijanden. Het loopt slecht af voor Romeo en Julia, waardoor ze hét symbool geworden zijn van de onmogelijke liefde. In deze voorstelling komt het prachtige liefdesverhaal opnieuw tot leven, met een eigentijdse draai.
Maart
5
BIMHUIS
Groove Beest: GreyHeads
Deze zes Rotterdammers spelen muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dit concert is vanaf groep 6.
Oktober
2
BIMHUIS
Groove Beest: Mundus Quartet
Deze vier virtuoze muzikanten ontmoeten elkaar op het kruispunt van de Oude en de Nieuwe Wereld. Ze spelen en mixen muziek van de Zijderoute, het Middellandse Zeegebied, de Balkan en Brazilië. De kleurrijke soundscapes slepen je mee in hun watervlugge percussie en duizelingwekkende grooves.
Dit concert is vanaf groep 6.
Mei
19-20
Nederlands Philharmonisch Orkest
Welkom bij het Orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
Dit concert is geschikt t/m groep 7.
Februari
18
Het Nationale Ballet
Vuurvogel en Kus van een fee

Twee prachtige balletverhalen op muziek van Stravinsky. Vuurvogel gaat over een tsarenzoon die in een magische tuin een vuurvogel vangt. Nadat de vogel weet los te breken krijgt de jongen van haar een veer die hem in nood zal redden. Die veer komt hem goed van pas als hij op een dag in de val loopt van een wrede tovenaar...

Vrij boeken
-
De Nationale Opera
Prinses Turandot
Prinses Turandot weigert te trouwen met elke man die haar een aanzoek doet. Zij geeft ze drie raadsels op en bij een fout antwoord gaat onherroepelijk hun kop er af. Op een dag arriveert een onbekende prins uit Perzie. Zal hij haar hart wel weten te veroveren? Ondersteund door docenten van De Nationale Opera
studeert de klas in een paar weken tijd een opera in.
September
25
Muziekgebouw
Circus Charms
Welkom in Circus Charms! Een Russisch circus waar echt alles mis gaat. Twee broers – Frank en René Groothof - rollen al zingend, spelend en ruziënd door de piste. Elke keer als ze een act willen aankondigen komt het circusorkest op. Het speelt stukken van Russische componisten die van alles uitprobeerden in hun muziek: harde klappen, vreemde akkoorden, spannende klanken.
Mei
27
BIMHUIS
Groove Beest: Kruidkoek
Wat is eigenlijk een groove? En hoe bak je de lekkerste kruidkoek? Samen met de muzikanten wordt het recept van de kruidkoek tijdens het concert bepaald. Gaat er een softe gitaarlick in of toch liever een botte bassolo? Dit explosieve bandje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, gaat het samen met de klas ontdekken! Dit concert is vanaf groep 6.
Januari
15
BIMHUIS
Groove Beest: Kika Sprangers Quintet
Kika Sprangers raakt iedereen met haar meeslepende composities vol melancholie, weelderige harmonieën en stevige grooves. Haar saxofoonspel is sterk beïnvloed door zangers. Maak in dit concert kennis met de composities van Kika en luister naar de verhalen die ze met haar saxofoon vertelt. Misschien componeer jij ook wel een verhaal! Dit concert is vanaf groep 6.
 
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam