De Nationale Opera
Speuren en sporen in het theater

Voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8 is er een theatrale rondleiding. Het is een spannende ontdekkingsreis langs de schatkamers van het theater. Met een plattegrond vol aanwijzingen volgen de leerlingen een spannende speurtocht door het theater. Om de tocht tot een goed einde te brengen, zal er ook gezongen moeten worden!

Het Nationale Ballet
Magie en muizenissen
Maak in een middag een eigen versie van het ballet Notenkraker en muizenkoning: het verhaal van Clara die met haar Notenkraker een avontuurlijke wereldreis maakt. Tijdens deze workshop komt het verhaal tot leven.
Nationale Opera & Ballet
Opera of ballet in je klas

Deze introductieles laat leerlingen kennismaken met opera of ballet - een bijzondere manier van zingen of dansen die ze niet dagelijks tegen komen. Een docent van De Nationale Opera of het Nationale Ballet bezoekt de klas. De nadruk bij deze lessen ligt op zang en dans als expressiemiddels en het spelen met de stem of het bewegingsgeheugen.

Muziekgebouw
SoundLAB workshop

In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken.

De Nationale Opera
De kleine zeemeermin

Maak in één middag een eigen versie van de opera Rusalka van de componist Antonín Dvorák. Een stuk over een kleine zeemeermin die een heks moet overwinnen om uiteindelijk haar prins te krijgen.

© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam