Elke school is van harte welkom bij alle concerten.
We zetten graag een aantal voorstellingen in de spotlight die bijzonder geschikt zijn voor een nauwe samenwerking en educatie op maat.

Oorkaan
Kriebel
Coproductie van Oorkaan, Nationale Opera & Ballet en Philharmonie Luxembourg
HOE KLINKT EEN KRIEBEL IN JE BUIK? En wat gebeurt er als die kriebel plots via je mond naar buiten glipt, door de ruimte zweeft en zo floep, via de viool de marimba in kruipt, en flop je oren in vliegt?

In een betoverend visuele ruimte nemen een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt.
Voor:  groep 1, 2 en Speciaal Onderwijs
Waar: Muziekgebouw
Duur: 45 minuten
Lessen: digitaal lesmateriaal voor in de klas en een hoorspel. Workshop op aanvraag.
Muzikale domeinen
Bewegen, luisteren, receptief, reflectief
Nederlands Philharmonisch Orkest
Welkom bij het orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
Voor:  groep 5 t/m 7 en Speciaal Onderwijs
Waar: NedPho-Koepel
Duur: 95 minuten (45 min. inleiding, 50 min. concert)
Lessen: livestream,  meet & greet op afspraak + 5 lessen digitaal lesmateriaal
Muzikale domeinen
Zingen, bewegen, luisteren, receptief, reflectief
Het Nationale Ballet
De Balletbox: Pop-up Coppelia
De Balletbox is geïnspireerd op het ballet Coppelia van Het Nationale Ballet waarin verschillende dansstijlen voorbijkomen van klassiek, rock & roll,  spaans tot hiphop.  In aansluiting op de dansworkshops is er lesmateriaal ontwikkeld om in de klas te gebruiken. Het lesmateriaal sluit aan bij het niveau en de belevingswereld van de groep.
Voor:  Speciaal Basisonderwijs en Speciaal Onderwijs
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, bewegen, dansen, luisteren, presenteren
Muziekgebouw
Do-Re-Mi-Ka-Do
Met dansgezelschap De Stilte
Een lichaam dat schudt, een mond die hapt, een buik die bolt, een voet die stapt. Alles is muziek en alles is dans. Klank en beweging gaan altijd samen. Kijk maar: je hart dat klopt, dat is een geluid maar ook een ritme dat je in beweging zet. In De Stilte scheppen twee danseressen een alledaags avontuur met niks meer dan kleur, beweging, live muziek en een mysterieuze doos.
 
Precies zoals kinderen hun lichaam en hun omgeving ontdekken door te bewegen en te experimenteren, zo verkennen de twee danseressen van Do-Re-Mi-Ka-Do het podium in deze poëtische, geheel woordloze dansvoorstelling. Maar wat zit er toch in die doos? Is dat soms een (Do-Re-Mi-)kado? Aan het einde van de voorstelling mogen de kinderen het podium op om het zelf te ontdekken.
Voor:  groep 1, 2 en Speciaal Onderwijs
Waar: Muziekgebouw
Duur: 45 minuten
Lessen: digitaal materiaal voor een voorbereidende les in de klas
Muzikale domeinen
Zingen, bewegen, luisteren, reflectief
Muziekgebouw
SoundLAB workshop
In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken.
Voor:  groep 3 t/m 8
Waar: Muziekgebouw
Duur: 90 minuten
Lessen:  1 les digitale voorbereiding
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, bewegen, dansen, luisteren, presenteren, reflectief
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam