Elke school is van harte welkom bij alle concerten.
We zetten graag een aantal voorstellingen in de spotlight die bijzonder geschikt zijn voor een nauwe samenwerking en educatie op maat.

Oorkaan
Vier!
Hoe klinkt samen? Een blauwe met een cape van mouwen. Een grijze krijger met papieren spieren. Een mega-gele magiër en een rode honderd-snarige. O, en natuurlijk Guy! Als dat maar goed gaat … Als ze hun bijzondere krachten samenbrengen, gebeurt er iets dat maar eens in de honderdvier jaar voorkomt! Voor je het weet ben je ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest!
Voor:  groep 1, 2 en Speciaal Onderwijs
Waar: Muziekgebouw
Duur: 45 minuten
Lessen: digitaal lesmateriaal voor in de klas en een hoorspel. Workshop op aanvraag.
Muzikale domeinen
Zingen, bewegen, dansen, luisteren, receptief
 
Nederlands Philharmonisch Orkest
Muk en het Orkest
Een symfonisch sprookje met muziek, poppenspel en animaties.
Ga mee op avontuur met het hondje Muk en ontmoet onderweg de muzikale dieren op de berg die Muk beklimt!


Kinderboekenschrijver en acteur Mark Haayema schrijft het 4e boek in zijn serie over het hondje Muk: Muk en het Orkest! Gelijktijdig schrijft hij het script voor een nieuwe voorstelling voor kleuters met dezelfde titel. Zowel in het boek als op het podium is het Nederlands Philharmonisch Orkest te horen met nieuwe muziek bij dit verhaal, geschreven door componist Thomas Beijer. Maar ook bekende klassieke muziek zal niet ontbreken.
Voor:  groep 1, 2 en Speciaal Onderwijs
Waar: NedPho-Koepel
Duur: 95 minuten (45 min. inleiding, 50 min. concert)
Lessen: livestream,  meet & greet op afspraak + 5 lessen digitaal lesmateriaal
Muzikale domeinen
Zingen, bewegen, luisteren, receptief, reflectief
Het Nationale Ballet
De Balletbox: Pop-up Coppelia

Acht dansworkshops die worden gegeven door speciaal getrainde dansdocenten aangepast aan het niveau en de belevingswereld van de groep.

De Balletbox is geïnspireerd op het ballet Coppelia van Het Nationale Ballet waarin verschillende dansstijlen voorbijkomen van klassiek, rock & roll, Spaans tot hiphop.  In aansluiting op de dansworkshops is er lesmateriaal ontwikkeld om in de klas te gebruiken.
Voor:  Speciaal Basisonderwijs en Speciaal Onderwijs
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, bewegen, dansen, luisteren, presenteren
Bimhuis
Concertserie Groove Beest!

In de concertserie Groove Beest! ontmoet je echte podiumbeesten. Je ziet en hoort ze niet alleen, maar je voelt ze ook: hoe oud je ook bent, hun beestachtige grooves dringen door tot in je tenen. Stilzitten is dan geen optie meer. Dus houd je niet in – niets is raar. Zing, dans en rap mee met MC Groove Beest en laat het beest in jezelf los! Get up & move to the groove!

Voor:  groep 6 t/m 8 en Speciaal Onderwijs
Waar: Bimhuis
Duur: 60 minuten
Lessen: digitaal materiaal voor een voorbereidende les in de klas
Muziekgebouw
SoundLAB workshop
In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken. In de workshop SoundLAB staat experimenteren met wonderlijke, unieke instrumenten centraal. Kom je op onderzoek in ons laboratorium? Noten lezen is niet nodig.
Voor:  groep 3 t/m 8 en het Speciaal Onderwijs
Waar: Muziekgebouw
Duur: 90 minuten
Lessen:  1 les digitale voorbereiding
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, bewegen, dansen, luisteren, presenteren, reflectief
Concertgebouworkest
Carnaval der Dieren
De brul van een leeuw ken je. En het geluid van een koekoek ook. Maar hoe klinkt de piano als er kangoeroes op dansen? Het Carnaval der dieren werd meer dan honderd jaar geleden gecomponeerd door de Franse componist Camille Saint- Saëns. Dit bijzondere muziekstuk bestaat uit 14 delen, waarin steeds een dier of fantasiefiguur centraal staat.

Als je heel goed luistert, dan hoor je de vissen in het aquarium zwemmen en komt het bos tot leven. De dieren worden soms grappig, maar altijd heel treffend verbeeld. Hierdoor hoor je steeds weer iets nieuws en krijg je vanzelf zin om mee te doen.
Voor:  groep 1, 2 en Speciaal Onderwijs
Waar: Amsterdamzaal, RCO House
Duur: 60 minuten
Lessen: 15 lessen via een educatieve app en 2 lesbezoeken van musici in de klas (op maat)
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, bewegen, luisteren
Concertgebouworkest
Peter en de Wolf
Peter is dapper en ongeveer acht jaar. Hij woont bij zijn opa. Samen met een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag van opa niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. En – zoals altijd in sprookjes – heeft hij honger. Wat er dan gebeurt, vertel ik nog niet, maar aan het eind loopt het gelukkig wel goed af…

Alle mensen en dieren in dit muzikale sprookje worden door een instrument gespeeld. Hoe klinkt een opa? En een kat of een vogel? Peter en de wolf komt tot leven, waardoor je met je oren gaat ‘zien’ wat er gebeurt.
Voor:  groep 3, 4 en Speciaal Onderwijs
Waar: Amsterdamzaal, RCO House
Duur: 60 minuten
Lessen: 6 lessen via een educatieve app en 2 lesbezoeken van musici in de klas (op maat)
Muzikale domeinen
Zingen, spelen, luisteren, vastleggen, receptief, reflectief
© 2022 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam