Het Koninklijk Concertgebouw
Wie zet 's nachts de sterren aan? 
Als jij ’s avonds je ogen sluit, worden de sterren net wakker. Hoe komt het dat ’s nachts alles anders klinkt? Waar blijven de sterren als we ze niet zien? En het belangrijkste: wie zet ’s nachts de sterren aan? De magische kracht van de nacht: daarover gaat Amsterdam Sinfonietta’s muzikale avontuur voor kleuters en hun leerkrachten.
Nederlands Philharmonisch Orkest
Pluk van de Petteflet
Deze klassieker komt tot leven met de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De acteurs en -alleskunners- Diederick Ensink, Mark Haayema en noralie Jansen zorgen voor magische en hilarische momenten.
 
Nederlands Philharmonisch Orkest
Welkom bij het orkest
Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! Met dit unieke project waarbij het orkest, de instrumenten, de dirigent en de prachtige muziek centraal staan, maken we dat mogelijk. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt de harp in haar eentje? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt.
Het Nationale Ballet
De Balletbox: Pop-up Coppelia
De Balletbox is geïnspireerd op het ballet Coppelia van Het Nationale Ballet waarin verschillende dansstijlen voorbijkomen van klassiek, rock & roll,  spaans tot hiphop.  In aansluiting op de dansworkshops is er lesmateriaal ontwikkeld om in de klas te gebruiken. Het lesmateriaal sluit aan bij het niveau en de belevingswereld van de groep.
Concertgebouworkest
Carnaval der Dieren
De brul van een leeuw ken je. En het geluid van een koekoek ook. Maar hoe klinkt de piano als er kangoeroes op dansen? Het carnaval der dieren werd meer dan honderd jaar geleden gecomponeerd door de Franse componist Camille Saint-Saens. Dit bijzondere muziekstuk bestaat uit 14 delen, waarin steeds een dier of fantasiefiguur centraal staat. 
Concertgebouworkest
Peter en de Wolf
Peter is dapper en ongeveer acht jaar. Hij woont bij zijn opa. Samen met een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag van opa niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. En – zoals altijd in sprookjes – heeft hij honger. Wat er dan gebeurt, vertel ik nog niet, maar aan het eind loopt het gelukkig wel goed af…
Muziekgebouw
SoundLAB workshop
In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken.
© 2020 Alliantie Muziekeducatie Amsterdam