School TV & Concertgebouworkest

In 'Tussen je oren' roepen door het Concertgebouworkest gespeelde klassieke meesterwerken bij kinderen fantasieën op. Deze komen in elke aflevering helemaal tot leven.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. 
6 afleveringen van 5 minuten met een doe- en luisterblad.

Een lied voor de maan

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Ze besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied rijmt en danst.

Maan, staan, gaan, waan, slaan, traan...
Maan, laat me niet in de waan...

Als de mol na veel wikken en wegen klaar is gaat ze met het lied naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze oefenen tot het helemaal goed is en ‘s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

Zing mee met het Lied voor de maan, bekijk hieronder de video en laat je inspireren. 
Wat doet de mol in de muziek? Lees hier meer over mollen en kruizen en luister naar voorbeelden van muziek in mineur en majeur. 

Speel mee met SoundLAB Thuis!

Componeren is een ander woord voor het zelf bedenken van een muziekstuk. In 6 stappen ga je met SoundLAB thuis een geheel eigen muziekstuk componeren met zelfbedachte instrumenten. 

Online Kinderconcerten
Concerten die kinderen zelfstandig kunnen kijken maar met de hele familie kan natuurlijk ook!
Niemand zingt mooier dan de nachtegaal van Igor. Of toch wel? Een mechanische nep-nachtegaal kan het beter en houdt het veel langer vol! Maar als het machientje kapot gaat, wat dan?... Het sprookje van de Chinese nachtegaal inspireerde dit bijzondere Kinderconcert door musici van het Concertgebouworkest.

Voor de hele familie
Wanneer vier je een feestje? Dat is niet alléén met je verjaardag toch? Maar ook als er twee mensen met elkaar trouwen of wanneer je de voetbal cup hebt gewonnen. Ieder feestje heeft haar eigen sfeer en emoties. Muziek hoort daarbij. Muziek versterkt, onderstreept en is bij uitstek de uitingsvorm van emoties.

Voor de allerkleinsten
Nina is ontzettend verlegen. De dokter heeft haar een bijzonder opmerkelijk recept gegeven: geen pillen of vieze drankjes, maar muziek! Op advies van de dokter moet Nina naar Het Concertgebouw. Daar ontmoet ze de bandleden van MrLuca die haar introduceren in de wereld van jazz. Zal Nina veranderen in een echte jazz-zangeres?
 
Voor de hele familie
Hoorspelen van Oorkaan
Korte verhalen komen tot leven op muziek van het Cello Octet Amsterdam, Tobias Borsboom, Dudok Quartet Amsterdam, Ebonit Saxophone Quartet. Luister samen of alleen, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. 
Geïnspireerd op het concert Cellokrijgers van Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam, met muziek van Béla Bartók.

 
Geïnspireerd op het theatrale concert Kwartetten met Beethoven van Oorkaan met Dudok Quartet Amsterdam met de mooiste strijkkwartetmuziek van Beethoven.
Klik hieronder voor nog meer hoorspelen en opdrachten van Oorkaan die je samen kunt luisteren en doen. 

 
Luister naar Het Concertgebouw voor kids op Spotify
Alliantie Muziekeducatie Amsterdam